Kabul

Dos morts en un atac a la seu de la CIA a Kabul

Almenys un ciutadà americà ha mort i un altre ha resultat ferit en un atac a una seu de l'Agència Central d'Intel·ligència a Kabul, segons ha informat un portaveu de l'ambaixada nord-americana a la capital de l'Afganistan.

Actualitzat
En declaracions a l'agència local Pajhwok, la font ha precisat que l'atacant, és un "empleat" afganès, que també ha mort en l'incident armat. L'atac va tenir lloc ahir a la nit però fins avui no s'ha sabut que hagués provocat cap víctima mortal.

L'atac va tenir lloc en un annex de les instal·lacions de la delegació diplomàtica dels Estats Units a Kabul, a la rodalia del palau presidencial afganès.

L'incident armat es produeix dues setmanes després que l'ambaixada nord-americana ja va ser el blanc d'un atac perpetrat per un escamot talibà contra diverses institucions estrangeres a la capital afganesa. L'atac va causar una vintena de morts.

L'Afganistan està immers en una espiral de violència que havia tingut el seu anterior episodi d'entitat en l'assassinat de l'expresident Burhanuddin Rabbani, que exercia de mediador amb els talibans i va morir dimarts de la setmana passada en un atemptat suïcida.

L'escalada de violència és paral·lela a l'inici de la retirada de les tropes estrangeres del país, en un procés que va començar al juny passat i que s'espera que conclogui el 2014.

Anar al contingut