Vilafranca del Penedès

Doblen les inspeccions a les vinyes per evitar que es faci vi amb raïm procedent d'altres DO

Fa dies que la verema està en marxa i és possible que moltes finques hagin notat un increment dels controls. Té una explicació, perquè l'Institut Català de la Vinya i el Vi ha doblat el nombre d'inspectors i, per primer any s'inspeccionen també les vinyes a totes les denominacions d'origen. Es pretén controlar la producció i la qualitat per garantir al consumidor el que compra, és a dir, que l'etiqueta no amaga un frau.

Actualitzat
Tots els consells reguladors del vi i del cava tenen unes quotes de producció i unes normes. L'administració, amb aquests controls, vol evitar el tràfic il·legal de raïm d'unes zones a altres, però de frau no en vol parlar. L'administració té el registre de totes les vinyes, de les varietats que hi creixen i de la denominació d'origen a què es destina el raïm. I tot això també es controla en entrar als cellers. Al celler cooperatiu de Vilafranca hi arriba raïm per a la DO Penedès, per a la del cava i per a la DO Catalunya, i s'ha de poder seguir el rastre administratiu de tot el raïm que hi entra. D'aquí a un temps, quan ja sigui vi, el personal dels consells reguladors n'haurà de fer el control de qualitat. Es tracta de poder assegurar als consumidors que l'etiqueta de garantia no enganya.
Anar al contingut