Doblen les inspeccions a les vinyes per evitar que es faci vi amb raïm procedent d'altres DO

Fa dies que la verema està en marxa i és possible que moltes finques hagin notat un increment dels controls. Té una explicació, perquè l'Institut Català de la Vinya i el Vi ha doblat el nombre d'inspectors i, per primer any s'inspeccionen també les vinyes a totes les denominacions d'origen. Es pretén controlar la producció i la qualitat per garantir al consumidor el que compra, és a dir, que l'etiqueta no amaga un frau.
Doblen les inspeccions a les vinyes per evitar que es faci vi amb raïm procedent d'altres DO
Vilafranca del Penedès

Doblen les inspeccions a les vinyes per evitar que es faci vi amb raïm procedent d'altres DO

Fa dies que la verema està en marxa i és possible que moltes finques hagin notat un increment dels controls. Té una explicació, perquè l'Institut Català de la Vinya i el Vi ha doblat el nombre d'inspectors i, per primer any s'inspeccionen també les vinyes a totes les denominacions d'origen. Es pretén controlar la producció i la qualitat per garantir al consumidor el que compra, és a dir, que l'etiqueta no amaga un frau.
Tots els consells reguladors del vi i del cava tenen unes quotes de producció i unes normes. L'administració, amb aquests controls, vol evitar el tràfic il·legal de raïm d'unes zones a altres, però de frau no en vol parlar.

L'administració té el registre de totes les vinyes, de les varietats que hi creixen i de la denominació d'origen a què es destina el raïm. I tot això també es controla en entrar als cellers.

Al celler cooperatiu de Vilafranca hi arriba raïm per a la DO Penedès, per a la del cava i per a la DO Catalunya, i s'ha de poder seguir el rastre administratiu de tot el raïm que hi entra.

D'aquí a un temps, quan ja sigui vi, el personal dels consells reguladors n'haurà de fer el control de qualitat. Es tracta de poder assegurar als consumidors que l'etiqueta de garantia no enganya.