El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando (EFE)
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando (EFE)

Divergències en el PP sobre la prohibició de lluir estelades a la final de Copa

Alberto Fernández Díaz s'ha pronunciat a favor de "la llibertat d'expressió de tots", mentre que José Manuel García-Margallo i Rafael Hernando consideren que la decisió és "encertada"

RedaccióActualitzat

Discrepàncies entre el Partit Popular espanyol i català sobre la prohibició de lluir estelades a la final de la Copa del Rei, que enfrontarà el Barça i el Sevilla aquest diumenge a Madrid.

Mentre que el portaveu parlamentari del PP a Madrid, Rafael Hernando, considera "prudent" i "enormement encertada" la mesura de la Delegació del Govern espanyol de no permetre estelades a l'estadi Vicente Calderón, des del Partit Popular català el president del grup a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s'ha manifestat a favor de "ni prohibir estelades ni ocultar la bandera d'Espanya" i ha defensat "la llibertat d'expressió per a tots". Així mateix, el coordinador general del PP català, García Albiol, "ha comparat l'estelada amb la bandera franquista" però considera que "no cal prohibir-la als partits de futbol".

Per la seva banda, Hernando ha titllat "d'infantil i fins i tot absurda" l'actitud del president català, Carles Puigdemont", que ha anunciat que no acudirà aquest diumenge a la final. Tampoc hi anirà cap membre del govern ni l'alcaldessa de Barcelona.

García-Margallo: "Em sembla perfecte"

Des de Brussel·les, el ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, també s'ha mostrat favorable a la prohibició de l'estelada en el partit de diumenge. "A mi em sembla perfecte, hem de respectar la llei i els símbols constitucionals són els que són", ha dit a la seva arribada a una reunió de ministres d'Exteriors de l'OTAN. El cap de la diplomàcia espanyola ha assenyalat que "existeix una bandera, que és la bandera de Catalunya i que és la que es pot onejar sense el menor problema", mentre que "l'estelada està fora de l'ordre constitucional".

 

Anar al contingut