Barcelona

Puigdemont i Colau renuncien a anar a la final de la Copa del Rei si es prohibeix lluir-hi estelades

El president de la Generalitat ho qualifica de "fet greu que atempta contra la llibertat d'expressió"

RedaccióActualitzat

El president del govern, Carles Puigdemont, ha anunciat que renunciar a anar a la final de la Copa del Rei arran de la prohibició, per part del govern espanyol, de lluir estelades durant el partit a l'estadi Vicente Calderón, de Madrid. Puigdemont ha argumentat que l'estelada és "una bandera legal i democràtica" que molts catalans mostren com a "símbol de llibertat" i ha apel·lat a la llibertat d'expressió dels seguidors.

"És un fet greu que atempta contra la llibertat d'expressió. No puc participar de la final de la Copa del Rei, com tenia previst. No hi penso anar fins que no es respecti el dret d'expressió dels aficionats del Barça que tinguin el desig d'anar-hi amb aquesta bandera democràtica".

El president ha fet aquest anunci després de reunir-se amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig, al Palau de la Generalitat durant poc més d'una hora. Més tard, ja justificat al seu compte de Twitter el rebuig a la prohibició d'un "símbol que expressa desig de llibertat":

Colau tampoc hi anirà si es manté la prohibició

L'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, també ha anunciat que, si es manté la prohibició, tampoc assistirà a la final. A través del seu compte de Twitter, Colau considera la prohibició "un inacceptable atemptat a la llibertat d'expressió", per la qual cosa afirma que el govern del PP "ha de rectificar".

Finalment, l'alcaldessa de Barcelona ha escrit que ha comunicat tot el seu suport al president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i, donant per fet que els blaugranes aconseguiran el títol, ha afegit que ho celebrarà amb l'equip "a la tornada, amb les banderes que cadascú vulgui portar".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut