Sydney

Dimiteix el primer ministre de Timor Oriental i reconeix la seva responsabilitat en la crisi

El primer ministre de Timor Oriental, Mari Alkatiri, ha presentat la dimissió després de reconèixer la seva "part de responsabilitat en la crisi que afecta la nostra nació". Amb la seva renúncia, Alkatiri pretén posar fi a l'onada de violència que viu el país des del març, quan van acomiadar uns 600 militars per haver-se manifestat per exigir el final de la discriminació ètnica. El president del país ja ha anunciat que accepta la seva dimissió i que entra en efecte de forma immediata.

Actualitzat

El president de Timor Oriental, Xanana Gusmao, ha anunciat que  accepta la dimissió del primer ministre, Mari Alkatiri, que entra en  efecte de manera immediata. Alkatiri havia presentat la carta de dimissió després d'anunciar en roda de premsa que volia deixar el càrrec per tancar les setmanes d'agitació i violència política que  han situat la petita nació a les portes d'una guerra civil.

La dimissió d'Alkatiri arriba un dia després que el ministre d'Afers Estrangers i Defensa, José Ramos Horta, renunciés als seus càrrecs, igual que ho va fer el ministre de Telecomunicacions,Ovidio Amaral, en protesta fins que el partit Fretilin, en el govern, escollís un nou líder.

El primer ministre és culpat per gran part de l'opinió pública de causar l'onada de violència al país després de l'acomiadament de 600 militars -un terç de tots els efectius- el març passat, per manifestar-se contra la discriminació ètnica.

Anar al contingut