Torredembarra

Detinguts l'alcalde i sis regidors de la junta de govern de Torredembarra per presumpta corrupció

Agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'Ajuntament i han segellat les àrees d'Alcaldia, Intervenció i Contractació. També hi ha detingut un empresari

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil escorcolla l'ajuntament de Torredembarra en una operació de presumpta corrupció en la qual han estat detinguts l'alcalde, Daniel Masagué, de Convergència i Unió, i sis regidors de la junta de govern, de CiU, del PP i del Grup d'Independents de Torredembarra, els tres partits que governen en coalició. També ha estat detingut l'empresari Blas Niubó, amic de l'alcalde. En les pròximes hores, però, no es descarta la detenció d'altres membres del govern.

Agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'ajuntament des de les 10 del matí i han segellat les àrees d'Alcaldia, Intervenció i Contractació. A més, han demanat als treballadors que deixessin els llocs de treball i no permeten entrar a ningú a les dependències municipals. També s'ha efectuat un registre a l'empresa de l'alcalde, Daniel Massagué, al domicili de la primera tinent d'alcalde, Francisca Felguera.

La investigació, dirigida pel jutjat número 1 del Vendrell i sota secret de sumari, dues branques: d'una banda, a l'empresa de consultoria Efial, se li haurien encarregat alguns informes de forma irregular per uns 18.000 euros al mes, com ja havia denunciat el secretari de l'Ajuntament a l'Oficina Antifrau. De l'altra, s'investiga l'adjudicació irregular de treballs a l'empresa constructora Teyco. Una empresa amb seu a Barcelona, que també ha estat escorcollada, així com els domicilis particulars dels detinguts. 

Als detinguts, que declararan davant del jutge en les pròximes hores, se'ls acusa dels presumptes delictes de blanqueig de capitals, prevaricació, malbaratament de cabals públics i suborn. 

Ja fa temps que alguns regidors de l'oposició denunciaven irregularitats, però tant des del PSC com des d'ERC consideren que la investigació és més àmplia del que s'haguessin imaginat. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut