Madrid

Detinguts 56 pedòfils arreu de l'estat, 11 a Catalunya, per haver distribuït imatges d'agressions greus a menors

Vuit han estat detinguts a Barcelona, un a Girona, un a Lleida i un altre a Tarragona

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut 56 homes per haver distribuït a través d'internet imatges d'abusos greus a menors de poca edat. Les detencions s'han fet arreu de l'Estat, 11 de les quals a Catalunya: vuit a Barcelona, una a Lleida, una a Girona i una altre a Tarragona. També s'han detingut onze persones a Madrid, quatre a les Balears i tres a València, Saragossa i Alacant, entre d'altres. La majoria dels detinguts tenen entre 40 i 60 anys i alguns d'ells ja havien estat detinguts anteriorment també per pedofília.

En l'operació, els agents també han decomissat nombrosos ordinadors, més de 173 discos durs i 614 CDs i DVDs amb diversos gigues de fotografies i vídeos amb nens i nenes com a protagonistes. Els detinguts intercanviaven material pronogràfic infantil a través de xarxes Peer to Peer, un dels sistemes més utilitzats per intercanviar aquests continguts.

La Policia Nacional considera l'operació, que s'ha dut a terme durant un any i mig, com una de les investigacions més importants contra la distribució de material pedòfil dels últims temps, tant pel nombre de detinguts com pel material decomissat. Hi han participat 150 agents i 46 jutjats d'instrucció de tot Espanya.

Precisament, aquest diumenge el programa "30 minuts" de TV3 emetrà el reportatge "M'atrauen els nens", una reflexió sobre els abusos sexuals a menors a través del testimoni de víctimes, pedòfils i pederastes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut