Imatge de recurs d'un cotxe dels Mossos
Imatge de recurs d'un cotxe dels Mossos
Lleida

Detingut un home acusat de 37 robatoris en domicilis amb força arreu de Catalunya

Detinguts dos joves més, un dels quals menor d'edat, també com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en domicilis

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 28 anys veí de l'Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor de 37 robatoris amb força a l'interior de domicilis arreu de Catalunya i pertinença de grup criminal. La detenció es va fer el 17 de novembre passat.

Els robatoris sempre es feien entre cinc de la tarda i onze de la nit, quan ja era fosc, en cases unifamiliars, adossades o xalets, ubicades en zones perimetrals dels nuclis urbans. El grup, a més, actuava de manera coordinada amb quatre individus en cada assalt. Un feia de conductor, un altre vigilava la zona i els altres dos entraven a l'habitatge. Durant la fugida, utilitzaven dos turisme de gran cilindrada i es dividien en parelles. 

Els Mossos van començar la investigació a finals del mes d'octubre passat amb diversos robatoris en domicilis de les Garrigues i el Segrià, i van determinar que els lladres formaven part d'un grup especialitzat que actuava a tot Catalunya i robaven, principalment, joies i diners en metàl·lic.

Finalment, els Mossos en van poder arrestar un d'ells, amb antecedents, que ja ha ingressat a la presó després de passar a disposició judicial a l'Hospitalet de Llobregat.

Els investigadors han trobat indicis que relacionen el detingut amb 37 robatoris comesos a les comarques del Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, Osona, l'Anoia, l'Alt Camp i el Baix Penedès.

La investigació, però, continua oberta i ara se centra a localitzar els altres membres de la banda.

Dos detinguts més per robatoris amb força en domicilis

D'altra banda, agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el dia 24 de novembre dos joves, un de 19 anys i un menor d'edat, veïns de Lleida, també com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili. A més, el detingut major d'edat també se'l relaciona amb onze robatoris més amb força a l'interior de domicilis: set a Lleida, tres a Torrefarrera i un a Alpicat. En tots els casos, el lladre forçava els accessos dels domicilis i, un cop a dins, s'emportava joies, diners en efectiu, targetes de crèdit i aparells electrònics.

El menor d'edat va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, amb l'obligació de presentar-se a la Fiscalia de Menors quan se li demani. L'altre detingut, que tenia antecedents, ha ingressat a presó després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Anar al contingut