Joanna Demafelis, de 29 anys, va desaparèixer fa més d'un any.
Joanna Demafelis, de 29 anys, va desaparèixer fa més d'un any
Kuwait

Detingut l'home que va amagar el cadàver d'una minyona filipina al congelador

Joanna Demafelis, de 29 anys, va desaparèixer fa més d'un any

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut un home d'origen libanès que va amagar el cadàver d'una minyona filipina al congelador de casa seva, a Kuwait. Després de setmanes de recerca, ha estat detingut al Líban, acusat d'assassinat. La seva dona, siriana, encara està fugida. Joanna Demafelis, de 29 anys, va desaparèixer fa més d'un any.

El fet de trobar-ne el cos amb signes de tortura al congelador d'un pis va desencadenar la indignació del govern de les Filipines, que ha prohibit als seus ciutadans anar a treballar a Kuwait, i ha fet una crida perquè tornin els que viuen allà. Un 10% dels filipins treballen a l'exterior, sobretot a la construcció i a la llar.

No és un cas aïllat, però l'acarnissament que va patir la víctima, segrestada durant un any i torturada, ha fet vessar la paciència del president filipí, Rodrigo Duterte.

Prohibició de nous contractes a Kuwait

Les Filipines mantindran la prohibició de nous contractes a Kuwait que ja havien decretat abans de la mort de Joanna. Uns milers d'emigrants ja han començat a tornar, seguint la crida de Duterte.

Manila podria estendre la restricció aplicada a Kuwait a d'altres països on els immigrants econòmics filipins pateixin explotació i maltractaments.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut