Palma

Detingut l'exgerent de l'empresa informàtica del govern balear per malversació de fons

Detingut a Palma l'exgerent de l'empresa pública del govern balear Bitel, Damià Vidal, per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Vidal va ser gerent d'aquesta empresa informàtica entre els anys 2003 i 2007, durant el govern de Jaume Matas. La investigació va començar després que l'actual consell d'administració de Bitel va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció. Es calcula que la malversació podria arribar als 700.000 euros. Juntament amb Vidal també s'han detingut tres persones més acusades del mateix delicte.

Actualitzat

La malversació inclouria l'ús indegut de la targeta de crèdit de què disposava l'exgerent, que hauria utilitzat per fer importants pagaments sense justificar amb fons públics.

A més, també s'està investigant l'adjudicació de contractes "a dit" per treballs que no es van arribar a fer mai i que sempre es donaven a les mateixes societats o persones.

La investigació també ha pogut comprovar l'existència de dos préstecs provinents dels fons de la societat Bitel, per import de 27.000 euros i 9.000 euros, i l'"autocompra" d'un vehicle adquirit per qui va ser gerent de l'empresa pública, comprat posteriorment de manera particular per ell mateix.

Anar al contingut