Blancafort

Detenen un home a Blancafort que s'ha atrinxerat a casa seva per evitar que n'expropiïn una part

Un veí de Blancafort ha estat detingut per la Guàrdia Civil després d'atrinxerar-se a casa seva aquest dilluns a la tarda per evitar l'ocupació de 4 metres quadrats de la seva finca expropiats per ampliar la carretera TV-2336. Segons que han informat fonts pròximes a la investigació, el detingut està acusat de presumptes delictes d'amenaces greus, temptativa de lesions i realització arbitrària del propi dret.

Actualitzat
Josep Maria Iglesias, de 60 anys, ha rebut les màquines que havien d'iniciar les obres armat amb un pic, amb el qual ha aconseguit parar els treballs després d'espatllar una màquina. Després s'ha tancat a casa seva, situada al carrer Verdaguer, i s'hi ha atrinxerat, llançant pedres als qui s'hi intentaven acostar i fins i tot, ha amenaçat de disparar amb la seva escopeta.

La Guàrdia Civil ha demanat als jutjats de Valls una ordre per poder entrar en el domicili i detenir aquest veí, que ja ha advertit que l'hauran de treure a la força. L'home es nega que li expropiïn una parcel·la de 4 metres quadrats de la seva propietat, afectada pel projecte de millora de la carretera TV-2336, i al·lega que aquesta via ha canviat el seu traçat original per "no passar per una finca de l'alcalde del municipi".

A més, assegura que el tribunal d'expropiació valora aquest tros de terreny en 30.000 euros, mentre que la Diputació paga el metre quadrat a 9 euros. En aquest sentit, la Diputació de Tarragona ha emès un comunicat en el qual explica que, en no haver-hi acord, el Jurat d'Expropiació Forçosa va fixar un import de 763 euros per a la parcel·la.

Així mateix, s'assegura que Iglesias pretén que la Diputació li compri tota la finca per tirar endavant el projecte d'edificació que tenia previst i del qual, segons l'ens provincial, té caducats els permisos d'edificació.
Anar al contingut