Tarragona

Desmantellada una organització criminal autora d'una vintena de robatoris en habitatges a Catalunya i al País Valencià

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal havia comès una vintena de robatoris a domicilis amb el mètode de la radiografia a Catalunya i al País Valencià. Dels set detinguts pertanyents a la banda dos han ingressat a presó.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal que operava arreu de Catalunya i al País Valencià i havia comès una vintena de robatoris en domicilis amb el mètode de la radiografia, les detencions van tenir lloc el 3 d'abril els Mossos van detenir set persones, d'entre 25 i 45 anys. Els delinqüents feien servir el mètode de la radiografia per obrir les portes dels habitatges sense deixar signes de forçament, a més actuaven de dia per aprofitar que els propietaris no hi eren.

Fa un any que els Mossos van iniciar la investigació quan van ser alertats que hi havia un grup dedicat a cometre robatoris amb força a Catalunya i el País Valencià, els agents van localitzar als set integrants de la banda a Pineda, on estaven allotjats. Tots els pertanyents a aquests grups estan acusats de delictes de robatoris amb força a domicilis, pertinença a organització criminal, blanqueig de capital i recaptació.

Durant la investigació, els agents van detectar que els lladres venien els objectes robats a un recaptador de Ciutat Vella que després venia els objectes a Algèria. Amb tota la informació recopilada durant la investigació policial, els Mossos van engegar un operatiu policial amb tres entrades i escorcolls en habitatges de la Pineda de Solcina, Rubí i Barcelona, on es van intervenir joies, rellotges i aparells electrònics valorats en més de 40.000 euros.

Tres dels detinguts, van passar a disposició judicial al Jutjat de Tarragona el 6 d'abril i el jutge en va ordenar l'ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. Aquell mateix dia, tres sospitosos més van passar a disposició judicial al Prat de Llobregat i Rubí i van ser posats en llibertats amb càrrecs, mentre que una quarta sospitosa va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos amb l'obligació de presentar-se al jutjat quan sigui necessari. Els agents mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.
Anar al contingut