Tortosa

Desmantellada al Delta de l'Ebre una organització dedicada al tràfic internacional d'haixix

Durant l'operació, els Mossos van detenir 20 persones i van comissar 2.600 quilos d'haixix provinents del Marroc

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 3 d'octubre vint persones integrants d'una organització criminal d'àmbit internacional que traficava amb haixix.

Fa nou mesos, els Mossos van començar a investigar l'activitat dels membres d'una organització que ja havien estat detinguts l'any 2012 per tràfic de drogues.

Van veure que continuaven operant al Delta de l'Ebre i que es dedicaven a entrar haixix des de les costes del Marroc fins a les platges del Baix Ebre.

La nit del 2 d'octubre, els Mossos van organitzar un dispositiu per atrapar-los a les platges de Deltebre.

Cap a dos quarts de dotze, va arribar un iot amb bandera americana i van veure tres embarcacions pneumàtiques que sortien de la platja. També van detectar la presència d'una furgoneta i diverses persones a la platja en actitud d'espera.

En el moment que els Mossos van observar com descarregaven l'haixix, van intervenir ràpidament per interceptar la partida. Durant el dispositiu els agents van detenir cinc persones i van intervenir 85 fardells d'haixix amb un pes total de 2.600 kg, a més de tres embarcacions pneumàtiques i dos vehicles. Més tard, van arrestar quinze persones més.

La droga intervinguda tindria un valor de mercat de 4.000.000 d'euros en el primer graó de la cadena de distribució. Aquesta quantitat podria arribar fins als 16.000.000 en el cas que la droga hagués arribat al consumidor final.

La Guàrdia Civil, avisada pels Mossos, va poder detenir els dos tripulants de l'embarcació provinent del Marroc.

Els detinguts són de nacionalitat marroquina, espanyola, italiana, romanesa, polonesa i albanesa, i la majoria tenen antecedents per fets similars.

El dia 5 van passar a disposició judicial. El jutge ha decretat l'ingrés a la presó de tretze dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als set restants.

 

 

Anar al contingut