A la base hi havia soldats burundesos de la missió de la Unió Africana a Somàlia
A la base hi havia soldats burundesos de la missió de la Unió Africana a Somàlia
Mogadiscio

Desenes de morts a Somàlia en un atac d'Al-Shabaab contra una base militar de la Unió Africana

Els fets s'han produït a la localitat de Lego, a 130 quilòmetres de la capital del país, Mogadiscio

Actualitzat

Desenes de soldats de Burundi han mort aquest divendres a Somàlia en un atac contra una base de la Unió Africana reivindicat per la milícia islamista Al-Shabaab. No se sap exactament quantes víctimes hi ha, tot i que la milícia ha situat en 50 el nombre de soldats morts. Per la seva banda, la missió de la Unió Africana a Somàlia no ha donat cap xifra.

Els fets han passat a la localitat de Lego, a 130 quilòmetres de la capital del país, Mogadiscio. Testimonis citats pel portal de notícies local Shabelle indiquen que els milicians han atacat la base amb granades i metralletes. "He pogut veure cossos sense vida als carrers", ha explicat a EFE un dels veïns de la zona, Arahman Geele.

Segons Al-Shabaab, els seus milicians han aconseguit entrar a la base i s'han enfrontat durant hores a les tropes de la Unió Africana, que donen suport al govern de Somàlia en la seva lluita contra els grups armats del país. Els homes d'Al-Shabaab han cremat vehicles militars i s'han emportat armes i munició dels soldats, a més de plantar la seva bandera a la base.

Aquesta acció d'Al-Shabaab ha tingut lloc el mateix dia que hi ha hagut atacs terroristes a França, Tunísia i Kuwait, suposadament comesos per jihadistes.

Anar al contingut