Lió

Un home decapitat i dos ferits en un atac vinculat amb el salafisme a França

El decapitat, trobat a l'empresa Air Products, era el gerent de l'empresa de repartiment on treballava com a xofer el suposat autor del crim

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Antiterrorista de París ha assumit les investigacions del presumpte atemptat islamista registrat aquest divendres en el departament francès de l'Isère, a la localitat de Saint-Quentin-Fallavier, situada prop de Lió.

Els autors de l'atemptat han entrat a la fàbrica, Air Products, amb un vehicle, que tenia autorització, i han provocat una explosió que ha fet dos ferits. Els fets s'han provacat abans de les 10 del matí a l'empresa Air Products que es tracta d'una instal·lació industrial gasística i de productes químics.

Poc després s'ha trobat un cos decapitat al lloc de l'atemptat. Segons els mitjans francesos, al costat del cadàver s'ha trobat una bandera islamista. El cap de la víctima s'ha trobat a l'exterior de l'empresa, penjat a la tanca i cobert amb una tela amb inscripcions en àrab. Els tècnics de la policia científica de Grenoble han arribat fins al lloc dels fets per començar la identificació del cadàver.

La policia francesa ha detingut dos homes, un d'ells un individu d'uns 30 anys i que ha estat identificat com a Yassine Salhi, com a presumptes autors de l'atac. Segons ha transcendit, els serveis secrets francesos ja seguien la pista de Yassine Salhi , que havia estat fitxat el 2006 per radicalització. 

Alguns testimonis dels fets han dit que els suposat autors de l'explosió s'haurien identificat com a membres d'Estat Islàmic i portaven banderes islamistes.

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, es desplaça cap al lloc de l'atemptat i el primer ministre François Hollande ha avançat el seu retorn a París des de la cimera de caps d'Estat de Brussel·les. Hollande ha convocat per aquest migdia una reunió d'urgència del Consell de Seguretat francès.

Els serveis de seguretat haurien estat en màxima alerta les darreres setmanes davant l'amenaça d'un atemptat "d'aquestes característiques", segons ha confirmat un responsable del Ministeri d'Interior francès.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut