Excavació del poblat visigòtic de Morella (Ajuntament de Morella)
Excavació del poblat visigòtic de Morella (Ajuntament de Morella)
Morella

Descobert a Morella, als Ports, un poble visigòtic del segle VII

El descobriment s'ha fet gràcies a una explotació minera que hi ha a la zona, que també ha permès posar trobar restes de dinosaures

RedaccióActualitzat

Un poble visigòtic del segle VII ha estat descobert a la zona del Mas Sabater-Pedrera de la Parreta, a la localitat de Morella, als Ports.

Es tracta d'un assentament visigòtic de dues èpoques diferents: la part més àmplia del poblat és del segle VII i compta amb un edifici central que es creu que tenia 12 metres d'altura, i, alhora, existeix una altra part d'origen andalusí.

L'Ajuntament de Morella i l'empresa Arcillas Vega del Moll van acollir aquest dijous al matí unes jornades de portes obertes, a les quals van assistir més de 100 persones, per fer públic aquest jaciment, però també les restes de dinosaures que es troben a la zona i l'explotació minera que fa la companyia, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La visita la van dirigir la gerent de l'empresa, María José Adelantado; els arqueòlegs Ramiro Pérez i José Manuel de Antonio, i el paleontòleg José Miguel Gasulla.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que hi va ser present, va destacar que es tracta d'una troballa molt important que dona a conèixer més parts de la història de Morella.

A més, també va comentar que la gent "valora el patrimoni que té aquest territori", cosa que es comprova quan s'organitzen aquestes visites i s'obté una resposta "tan nombrosa com la que hem tingut".

Una empresa modèlica

La zona de la mina que explota l'empresa Arcillas Vega del Moll és on s'han trobat la majoria dels ossos de dinosaure a Morella. L'alcalde valora la feina d'aquesta l'empresa que es dedica a l'extracció d'argila vermella i, alhora, es preocupa per l'avaluació i restauració del medi natural. També promou les excavacions i estudis arqueològics i paleontològics quan apareixen restes.

Anar al contingut