Barcelona

Desarticulada una de les bandes de lladres silenciosos més actives de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, originaris de l'Europa de l'Est, com a presumptes membres d'una de les bandes de lladres silenciosos més actives de Catalunya. La policia creu que podrien estar al darrere d'almenys 23 robatoris en domicilis de les comarques de la Selva, el Maresme i el Vallès. També se'ls imputen els delictes d'associació il·lícita i el robatori de vuit vehicles. El jutjat número 3 de Blanes n'ha ordenat l'ingrés a la presó.

Actualitzat
Els agents han trobat amagades en un bosc les eines que feien servir per cometre els robatoris. Segons la policia, entraven a les cases fent un forat al marc d'alumni de les finestres. Escollien sobretot cases aïllades en urbanitzacions i zones residencials, majoritàriament en zones costaneres.

El seu botí eren diners, joies i aparells electrònics. Acostumaven a agafar les claus dels vehicles dels propietaris, que aprofitaven per fugir i cometre altres robatoris. Un dels arrestats, fins i tot, portava a la butxaca les claus de l'últim cotxe robat. Tots els vehicles sostrets s'han pogut recuperar.

Els Mossos d'Esquadra van començar la investigació a Blanes. Seguint el rastre de la banda, la policia els va trobar en un pis del barri de Canyelles de Barcelona, on els tres detinguts tenien rellogada una habitació. En l'escorcoll del domicili dels detinguts, la policia ha trobat diversos objectes que procedirien d'alguns dels robatoris.
Anar al contingut