LLIGA

Derrota injusta de l'Espanyol per 2-1 en un partit que es mereixia guanyar

L'Espanyol ha caigut derrotat per 2-1 en la seva visita a l'estadi de Son Moix enfront d'un Mallorca que ha tingut la sort de cara durant tot el partit. El conjunt blanc-i-blau ha estat molt superior i ha perdonat moltes ocasions de gol, però entre Leo Franco i els pals han evitat la victòria visitant. Eto'o i Luque han marcat els gols del Mallorca, i Tamudo, el d'un Espanyol que es mereixia guanyar, però que la ineficàcia de cara a porteria ha condemnat a la derrota. Amb aquest resultat, l'equip català encara no ha pogut aconseguir l'objectiu marcat per Paco Flores: la permanència.

El partit ha començat amb domini altern i una ocasió per banda. La primera ha estat un cop de cap de Siviero per sobre del travesser de la porteria d'Argensó. Els blanc-i-blaus han respost de seguida amb una centrada de Tamudo que De Lucas no ha pogut controlar. En el minut 10 de la primera part, el Mallorca ha estat a punt d'inaugurar el marcador, però el xut de Paunovic des de la frontal s'ha perdut molt a prop del pal esquerre. L'equip balear ha estat el clar dominador dels primers 20 minuts de partit enfront d'un Espanyol que buscava sorprendre en algun contraatac. El Mallorca s'ha avançat en el minut 27 gràcies a un gol del camerunès Eto'o, que ha trencat el fora de joc i ha batut Argensó amb una rematada creuada. L'Espanyol ha intentat reaccionar i s'ha acostat tímidament amb una rematada de Tamudo massa forçada que s'ha perdut per la línia de fons. Ha tornat a insistir el conjunt blanc-i-blau amb una rematada llunyana de Ricardo Cavas que Leo Franco ha enviat a córner. En la jugada següent, Tamudo ha establert la igualada, en el minut 39 de la primera meitat, aprofitant una centrada des de la banda esquerra. El mateix Tamudo ha desaprofitat una ocasió d'or per marcar l'1-2. Errada de Nadal en defensa i el davanter espanyolista s'ha quedat tot sol, però ha fet un xut molt fluix a les mans de Leo Franco. La segona part ha començat amb una altra clara ocasió de l'Espanyol. Una rematada de Martín Posse des de la frontal de l'àrea ha picat en el pal dret de la porteria balear. Una gran parada d'Argensó davant d'una rematada a boca de canó d'Eto'o ha evitat el que hauria estat el segon gol del Mallorca. L'equip de Paco Flores ha tornat a trencar la defensa avançada del Mallorca, però Martín Posse ha disparat molt fluix a les mans de Leo Franco. L'Espanyol ha continuat fallant ocasions molt clares de gol. Tamudo s'ha quedat sol, però Marcos ha evitat l'1-2 quan la pilota entrava al fons de la porteria local. Quan semblava que l'Espanyol podia marcar en qualsevol moment, el Mallorca s'ha tornat a avançar amb un gol de Luque en el minut 64 de partit, després d'aprofitar una gran passada interior de Marcos. Dos minuts després del gol de Luque, Àlex Fernández ha enviat al pal una falta des de la frontal de l'àrea. L'Espanyol ha perdonat la vida a un Mallorca desastrós en defensa. Una nova falta d'Àlex Fernández calcada de l'anterior hauria pogut significar l'empat, però Leo Franco ho ha evitat amb una mà prodigiosa. El partit s'ha trencat en la recta final i qualsevol dels dos equips hauria pogut marcar. Luque, amb una falta des de lluny, ha estat a punt de fer el 3-1, però Argensó ha enviat la pilota a córner. Paco Flores ha donat entrada a Pacheco, que també ha tingut la seva oportunitat per fer l'empat, però Leo Franco, el millor jugador del seu equip, ha parat la pilota en dos temps. En temps de descompte, amb l'Espanyol jugant a la desesperada en busca de l'empat, Carlos, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha fallat una claríssima ocasió que hauria sentenciat el partit a favor dels balears.