Cadis

Delphi i els sindicats arriben a un acord que preveu pagar als treballadors de Puerto Real 120 milions en concepte d'indemnitzacions

Els sindicats i l'empresa Delphi haurien arribat a un acord sobre el futur de la factoria de Puerto Real, a Cadis. D'entrada, la multinacional pagaria als treballadors un total de 120 milions d'euros, en concepte d'indemnitzacions. L'acord també preveu la cessió a la Junta d'Andalusia dels terrenys i les màquines de la fàbrica, valorats en 160 milions d'euros. Des de principis d'any els 1.600 treballadors protesten per la decisió de Delphi de tancar la factoria gaditana.

Actualitzat

Els treballadors i els representants de la factoria a Puerto Real haurien arribat a un acord pel qual la multinacional pagaria als treballadors un total de 120 milions d'euros en concepte d'indemnitzacions, amb 45 dies per any treballat, però amb un màxim de 42 mensualitats.

L'acord també preveu la cessió a la Junta d'Andalusia dels actius de la fàbrica, valorats en 160 milions d'euros, segons fonts de la negociació. Ara la Junta i els sindicats, però, hauran de gestionar de manera conjunta aquests actius.

El comitè d'empresa de Delphi a Puerto Real va començar aquest dimecres una llarga negociació amb la direcció de la multinacional, els administradors concursals i els representants de les conselleries de Treball i d'Innovació, Ciència i Empresa, que s'ha allargat durant més de 24 hores.

Després de fer suspensió de pagaments el novembre passat, Delphi va anunciar al febrer que tancaria la fàbrica i s'acolliria a la llei d'insolvència. Aquesta mesura afecta 1.600 treballadors, que durant els últims mesos han fet diverses vagues amb un seguiment massiu.

Anar al contingut