José Ángel Hidalgo, funcionari de la presó d'Estremera, després de declarar davant d'Institucions Penitenciàries
José Ángel Hidalgo, funcionari de la presó d'Estremera, després de declarar davant d'Institucions Penitenciàries
Madrid

El funcionari crític amb l'empresonament de polítics: "Volen que opini com Rajoy"

José Ángel Hidalgo, funcionari de la presó d'Estremera, declara durant una hora i mitja

Actualitzat

José Ángel Hidalgo, el funcionari de la presó d'Estremera que va criticar en un article l'empresonament de polítics catalans, ha declarat durant una hora i mitja davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, per donar-ne explicacions.

Hidalgo, a la sortida de la declaració, ha dit que està molt tranquil perquè ha defensat el seu dret de llibertat d'expressió.  

"Ells volen que opini com Mariano Rajoy"

"Tinc les meves idees. El problema és que les meves idees no coincideixen amb les del govern espanyol, però això no és democràtic. No tinc consciència d'haver fet res antidemocràtic ni il·legal." 

I ha afegit:

"M'han fet moltes preguntes, però encara no sé què he fet malament. Aquest és un problema polític. Aquí el que s'està qüestionant és la meva manera d'opinar. Ells volen que opini com Mariano Rajoy."

 

 

El funcionari i periodista ha apuntat que no sap el que pot passar arran de la seva declaració i que potser se li obrirà un expedient. En tot cas, assegura que és una persona lliure que no ha revelat cap detall confidencial i que només ha exposat una opinió política.

En un article, Hidalgo va dir que és una vergonya democràtica que els polítics catalans siguin a la presó. El funcionari de presons ha assegurat que no defensa l'independentisme, però que vol denunciar que se l'està combatent amb mètodes feixistes.

Hidalgo, que també és periodista, ja va avançar que declararia acompanyat d'un advocat perquè l'hi havia recomanat el seu sindicat.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatRebel·lió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut