Pla obert de la protesta dels veïns dels barris de Ponent, que han tallat la T-11 per caminar fins a l'Ajuntament de Tarragona. A l'altre …
Pla obert de la protesta dels veïns dels barris de Ponent, que han tallat la T-11 per caminar fins a l'Ajuntament de Tarragona. A l'altre carril, cua de cotxes. Imatge del 28 d'octubre de 2016. Horitzontal.

De Parc Riuclar fins a l'Ajuntament de Tarragona per denunciar l'oblit de Ballesteros dels barris de Ponent

ACN Tarragona.-Una cinquantena de veïns dels barris de Ponent han caminat aquest divendres del parc de Riuclar fins a l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font, per denunciar l'oblit d'aquesta zona que consideren que té l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Segons la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, l'alcalde "no escolta els veïns dels barris" i no els concedeix una reunió. Els veïns reclamen que s'inverteixi en millores als barris de Bonavista, el Pilar, l'Albada, Campclar, La Floresta, Torreforta i Parc Riuclar i que es retiri el tòtem publicitari de 17 metres d'alçada situat a l'entrada de Riuclar. Amb la protesta, el veïnat ha recorregut l'itinerari tallant el trànsit des de la T-11 i amb pancartes on es llegia 'Menys tòtem, més millores' i 'No som ciutadans de segona'. Els barris ja van tallar la carretera com a protesta pels mateixos motius a principis d'octubre.

La portaveu de l'Associació de Veïns del barri de Parc Riuclar, Josefa Rodríguez, ha assenyalat que "falten llums, el barri està deixat i no hi ha voreres a tot arreu". "Hem reclamat millores i l'únic que han fet ha estat posar tres palmeres seques", es queixa.El polèmic tòtem publicitariRodríguez ha explicat que aquest divendres la plataforma veïnal s'ha dirigit al Síndic de Greuges per abordar la qüestió del tòtem publicitari: "encara que diguin que està legalitzat, no ho està", afirma Rodríguez, que ha explicat que el Síndic ho investiga. El panell, de 17 metres d'alçada i 60 metres quadrats de superfície, està instal·lat a l'entrada de Riuclar des del desembre.El moviment, que ha rebut el suport de la majoria de grups de l'oposició al consistori, apunta que continuaran les protestes si l'alcalde no els atén. Els veïns van dur a plenari una moció que demanava la retirada de la tanca publicitària, que no va prosperar pels vots en contra del PSC, PP i Unió. "L'alcalde em va prometre que el tòtem aniria fora i el dia que va arribar la qüestió a plenari, l'alcalde va votar en contra que es tragués", ha lamentat la portaveu dels veïns de Riuclar.

Anar al contingut