Port-au-Prince

De la Vega aterra a Haití amb 12 tones d'ajuda i la promesa de 5 milions d'euros més

El govern espanyol donarà cinc milions d'euros més a Haití per finançar serveis essencials. Ho ha anunciat la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, que aquest diumenge ha estat a Port-au-Prince. L'avió en el qual viatjava transportava 12 tones de material sanitari per cobrir les necessitats mèdiques bàsiques dels centenars de milers d'haitians. En concret, instruments d'obstetrícia, traumatologia, pediatria, higiene i pastilles potabilitzadores. De la Vega ha assegurat que Espanya i la Unió Europea no fallaran els haitians.

Actualitzat
La vicepresidenta ha viatjat acompanyada de la secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez, i la directora de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID), Elena Madrazo. En la seva agenda té previst entrevistar-se amb el president d'Haití, René Préval, amb l'enviat especial d'SGNU per a la Missió d'Estabilització de les Nacions Unides a Haití així com la visita als espanyols destinats a Haití i diversos cooperants espanyols.

Aquest dilluns la vicepresidenta, com a representant de la Unió Europea, es traslladarà a Santo Domingo, la capital de la República Dominicana, per reunir-se amb el primer ministre d'aquest país, Leonel Fernández, amb l'objectiu d'analitzar la situació. En aquesta reunió també participaran les Nacions Unides i països com els Estats Units i el Canadà. Després de la reunió, es traslladarà a Brasília per mantenir una reunió, per aquest mateix assumpte, amb el president brasiler Luiz Inácio Lula da Silva.

Agilitzant la repatriació de les víctimes

La delegació espanyola també ha confirmat que s'estan agilitzant les tasques per repatriar els cossos dels dos espanyols morts fins ara en la tragèdia: un matrimoni de Torrejón de Ardoz.

A última hora d'aquest diumenge s'ha conegut que el cos que havien identificat com el de la funcionària de la Unió Europea Pilar Juárez no es correspon amb el de la dona segoviana desapareguda, segons ha informat el Ministeri espanyol d'Afers Estrangers.
Anar al contingut