De Guindos a la cimera del G-20 a Brisbane.
De Guindos a la cimera del G-20 a Brisbane.
Brisbane

De Guindos nega que els inversors pensin en l'escenari d'una Catalunya independent

El ministre d'Economia contradiu l'agència Standard&Poor's, que avisava que la independència catalana rebaixaria la nota d'Espanya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol separa el procés català de les inversions internacionals. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, surt al pas de les informacions de l'agència Standard & Poor's i assegura que els mercats no es plantegen la independència de Catalunya.

L'agència de qualificació manté la triple B per al deute sobirà espanyol. Consideren que té una perspectiva estable, però alhora alerten de dos escenaris complicats: que les eleccions del 2015 deixin un escenari polític fragmentat i la situació a Catalunya.

Standard & Poor's adverteix que la independència de Catalunya rebaixaria la nota d'Espanya. Tot i això, De Guindos interpreta que l'"escenari base és que Catalunya seguirà formant part d'Espanya". Afirma que S&P no fa més que avisar que "per al conjunt de l'economia espanyola i per a l'economia de Catalunya, el millor és que continuem junts".

"Aquest és l'escenari racional, viable i central de tots els inversors".

El ministre creu que l'agència certifica que les xifres de creixement del govern de Mariano Rajoy i que es compliran els objectius de dèficit públic.

Davant la possibilitat que també afecti la confiança en Espanya l'ascens de forces polítiques com Podem, De Guindos ha reiterat que els inversors no consideren aquest tipus d'escenaris.

El ministre d'Economia espanyol ha fet aquestes declaracions a Brisbane, a Austràlia, on assisteix a la cimera del G-20.

Anar al contingut