Un moment de l'espectacle que Cobosmika portarà a la mostra "Que dansi qui vulguis!" que obrirà la temporada al Mercat de les Flors. …
La companyia Cobosmika forma part de la mostra de propostes de dansa catalana seleccionades per votació popular que obrirà la temporada al Mercat de les Flors. (Foto: ACN)
Barcelona

Dansa catalana i internacional i circ en la nova temporada del Mercat de les Flors

La mostra "Que dansi qui vulguis!", que aplega diferents propostes de dansa catalanes escollides per votació popular, obrirà la temporada al Mercat de les Flors el 26 de setembre.

RedaccióActualitzat
El Mercat de les Flors està a punt d'encetar nova temporada. Serà dijous que ve amb una estrena protagonitzada per companyies de dansa catalanes i programada per votació popular. Els seguiran artistes com Jerome Bel, Israel Galván o les companyies Nacional de Danza i "Rosas". Una de les altres les apostes d'aquest any serà el circ. El Mercat ha rebut una aportació extra de l'Ajuntament de Barcelona, d'uns 750.000 euros, sense la qual hauria estat més complicat armar la programació.
 
"Que dansi qui vulguis!" és una mostra de propostes de dansa catalana seleccionades a partir de votacions del públic i abonats. Es podrà veure entre el 26 i el 29 de setembre i hi participaran companyies com Nadine Gerspacher, la Cia La Taimada/Olga Álvarez, Cobosmika Company, Thomas Noone Dance, Albert Quesada, la Cia Vero Cendoya i Alta Realitat/Jordi Cortés. Aquesta iniciativa, segons el director del centre, Francesc Casadesús, va molt en la línia del que vol ser el Mercat, un centre "de participació" que en un moment de crisi aposta pel "compromís, la contemporaneïtat i les arrels".
 
Un reguitzell de propostes

Després de la mostra, li arribarà el torn a Jerome Bel i la peça que va preparar per al ballarí Céderic Andrieux, que repassa en escena la seva pròpia trajectòria. Casadesús ha confirmat que una altra figura que trepitjarà l'escenari del Mercat serà el japonès Yoshito Ohno, que als 75 anys interpretarà "Time Wind" i recordarà el seu pare Kazuo Ohno, un dels creadors de la dansa butoh.
 
Les espanyoles Jone San Martín, Sandra Marín i Iratxe Hansa presentaran al novembre "Esculpiendo el vacío", on estrenaran dues peces creades expressament per a elles pels coreògrafs referents William Forsythe i Rafael Bonachela, a la vegada que donaran a conèixer per primera vegada una altra peça creada al costat de Jacopo Godani.
  
La companyia Baró d'Evel Cirk Cie presentarà "Obres", centrada justament en les obres del Mercat; Camut Band actuarà amb el seu nou "Sonoritats" i el "bailaor" Israel Galván tornarà a Barcelona al gener per presentar el seu últim espectacle "Lo Real. La odisea del pueblo gitano", on s'acosta a un tema difícil com és l'extermini dels gitanos sota el règim nazi.

Els catalans de Mal Pelo representaran "Tots els noms" i "L'esperança de vida d'una llebre" i es reposaran els "Capricis", d'Àngels Margarit, que també interpretarà "Origami". La companyia italiana TPO, Los Corderos i Sonia Sánchez també podran veure's l'any vinent al Mercat.
 
Un altre dels plats forts de la temporada serà l'espectacle que presentarà la Compañía Nacional de Danza, amb coreografia de Marcos Morau, al capdavant de la companyia La Veronal i vell conegut del Mercat, on havia estat acomodador.
 
Casadesús ha mostrat, d'altra banda, la seva satisfacció per la presència de la companyia Rosas amb "Drumming", una obra de dansa contemporània de la belga Anne Teresa De Keersmaeker, que comptarà amb la col·laboració de músics de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
 
Espai també per al circ

D'una altra banda, el circ tindrà el seu espai al Mercat a l'abril amb la presència de quatre companyies catalanes i dues companyies de referència europea, així com diferents projectes educatius, alguns dirigits a nens de guarderies de la ciutat.
 
L'objectiu és donar "visibilitat" als creadors del gènere que resideixen a Catalunya, com Los Galindos o els francesos Cirque Ici-Johan Le Guillerm. Les companyies més experimentals tindran cabuda en el cicle "Secció Irregular" i en la segona edició del "Salmon" s'apostarà pels creadors amb noves propostes i treballs en procés.
Anar al contingut