Homs

Danny Abdul Dayem, el testimoni de la matança a Síria

Danny Abdum Dayem és un ciutadà britànic d'origen sirià que actualment viu a Homs, una de les ciutats més afectades per la repressió del règim de Bashar al-Assad. Dayem enregistra en vídeo els bombardejos de l'exèrcit sirià a la seva ciutat i els penja a internet. D'aquesta manera, amb només 23 anys, s'ha convertit en un dels principals testimonis de la massacre al país àrab.

RedaccióActualitzat
Fins fa un any, Danny Abdum Dayem era un estudiant de gestió empresarial que no parava gaire atenció a la política. A partir de les revoltes a Tunísia i Egipte, grups de joves van iniciar protestes a la ciutat de Daraa, que posteriorment van estendre's a Homs, la ciutat on viu Dayem.

A mesura que el moviment opositor creixia a la tercera ciutat siriana, Danny va convertir-se en un dels líders dels activistes i va organitzar diversos enviaments de menjar i medicaments als ciutadans més necessitats. A l'estiu va rebre un tret de forces del govern i, en les últimes setmanes, ha estat entrevistat per cadenes com la BBC i Al-Jazeera. Els vídeos que penja al seu compte de YouTube s'han convertit en el testimoni del martiri que pateix la seva ciutat.

"Nosaltres no som animals. Som éssers humans i demanem que ens ajudin, demanem la seva ajuda. Ens estan atacant amb coets. Els coets ja fa quatre hores que van caient. Ens mataran a tots. Si no ens ajudeu, ens mataran a milions. Per favor, que algú ens ajudi", suplica Dayem en un dels últims vídeos que ha publicat.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut