L'ambaixada dels Estats Units a Damasc (Foto: Reuters)
L'ambaixada dels Estats Units a Damasc (Foto: Reuters)
Damasc

Els EUA tanquen la seva ambaixada a Damasc per l'escalada de violència

El govern dels Estats Units ha tancat aquest dilluns la seva ambaixada a Damasc i ha retirat tot el seu personal diplomàtic de Síria, segons ha confirmat el Departament d'Estat. "La violència dels últims temps, incloses les bombes esclatades a Damasc el 23 de desembre i el 6 de gener, han causat greus preocupacions en el sentit que la nostra ambaixada no està prou protegida d'un atac armat", ha assenyalat en un comunicat la portaveu, Victòria Nuland. En el comunicat s'indica que l'ambaixador Robert Ford "ha sortit de Damasc, però segueix sent l'ambaixador dels EUA davant de Síria i el seu poble".

RedaccióActualitzat
El comunicat també afirma que l'ambaixador i altres funcionaris dels EUA mantindran els seus contactes amb l'oposició i continuaran donant suport "a una transició política pacífica per al qual el poble sirià ha lluitat amb tant coratge". El govern nord-americà afirma que segueix "amb molta preocupació l'escalada de violència a Síria", que consideren que està causada "pel desafiament descarat del règim" de Baixar al-Assad al pla d'acció acordat amb la Lliga Àrab".

Segons el Departament d'Estat,"el deteriorament de la situació de seguretat que ha conduït a la suspensió de les nostres operacions diplomàtiques deixa clar un cop més el camí perillós que ha triat Assad i la incapacitat del seu règim per controlar plenament Síria".

Fa uns mesos, el govern nord-americà ja havia reduït la seva dotació de personal a l'ambaixada de Damasc, on quedaven només 17 funcionaris. El Departament d'Estat també ha emès un avís als ciutadans nord-americans sobre els perills de viatjar a Síria.

Aquest dilluns, el règim d'al-Assad ha tornat a bombardejar la ciutat d'Homs, i ha causat almenys una cinquantena de morts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut