Madrid

C's s'oposarà a la investidura de Rajoy si es demostra que el PP ha pactat amb independentistes

Albert Rivera considera irresponsable que el PP i el PSOE prefereixin pactar el govern amb els separatistes abans que arribar a acords amb els constitucionalistes

RedaccióActualitzat

Ciutadans amenaça ara de votar en contra i no permetre la investidura de Mariano Rajoy si es demostra que el PP ha pactat amb els nacionalistes catalans i bascos. El mateix president de C's, Albert Rivera, fa aquesta reflexió en el seu compte de Twitter:


Aquesta ha estat la reacció de Rivera després que els candidats que havien pactat PP i Ciutadans per a les vicepresidències del Congrés, Ignacio Prendes (C's) i Rosa Romero (PP) rebessin deu vots més dels que corresponen als seus partits, presumiblement procedents dels nacionalistes bascos i catalans.

En una compareixença informativa al Congrés, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha advertit que es replantejarien l'abstenció en la segona votació de la investidura de Mariano Rajoy i tornarien al "no", si sospiten que els populars tenen algun pacte amb els independentistes. Villegas ha remarcat que la decisió de l'abstenció és "en principi, fixa", però ha avisat que si comproven o es fa públic que hi ha una entesa del PP "amb qui vol trencar Espanya", el partit hauria de repensar-se la posició inicial.

El vicesecretari general de C's emplaça el PP i el PSOE que "no es donin l'esquena", que dialoguin i no caiguin en la temptació un cop més de "donar la clau" de la governabilitat del país als independentistes. El número tres de Ciutadans ha demanat al PSOE que es replantegi el seu rebuig a la investidura de Rajoy i al PP que "faci gestos" i intenti "seduir" els socialistes. "El PP i el PSOE han d'abandonar les trinxeres perquè ara els toca parlar entre ells", ha insistit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut