Imatge d'arxiu del govern Puigdemont
Imatge d'arxiu del govern Puigdemont

Crida conjunta del govern Puigdemont per una Diada "de concòrdia i transversalitat"

Puigdemont, Junqueras i la resta de l'anterior govern destaquen l'excepcionalitat del moment

Actualitzat

"Una gran participació, un esperit de concòrdia i transversalitat, i un insubornable compromís amb la no-violència."

És el que demana el govern de Carles Puigdemont, els consellers que són a la presó i els que són a l'exili, en un comunicat conjunt amb motiu de l'Onze de Setembre.

A la carta, l'expresident i els exconsellers asseguren que hi ha una "estratègia de la provocació" per part "dels aparells de l'Estat, a través d'un poderós suport de propaganda, a través de poderosos suports econòmics, i ara ho intenten estimulant confrontacions que busquen alterar la convivència", i afegeixen:

Caure en aquestes provocacions és el que persegueixen els adversaris de la democràcia, que volen treure'ns la paraula i imposar la força. No ens desviem ni un mil·límetre d'una actitud que tot Europa ha pogut veure i respectar: el nostre poble és un poble de propostes, de construcció d'alternatives, de diàlegs amb tothom i de respecte a la diversitat."

L'executiu destituït pel 155 subratlla que l'1 d'octubre va obrir un camí llarg i complex cap a la República.

"Catalunya va començar el dia 1 d'octubre de 2017 una nova era. Aquell dia vam decidir mirar al futur. Hem emprès un camí que sabem llarg i complex cap a una república de persones lliures. El camí del nostre futur."

Es tracta de la primera acció conjunta que l'anterior govern de Catalunya, el de l'onzena legislatura, du a terme des que van ser empresonats i van marxar fora de l'Estat, amb l'única excepció de l'antic titular de Cultura Santi Vila. Així, la firmen: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Serret.

L'acte institucional de la Diada es dedica aquest any als presos i exiliats amb una marxa des del Parlament fins al Palau de la Generalitat per reclamar-ne la llibertat. La imatge d'aquest any són les quatre barres tapades per simbolitzar la repressió dels últims mesos.

Comunicat íntegre:

Declaració del govern Puigdemont by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OGovern empresonatCarles Puigdemont11S
Anar al contingut