Un atemptat contra un cotxe de policia a Bengasi
Un atemptat contra un cotxe de policia a Bengasi (Foto: Reuters)
Líbia

Crida als occidentals perquè abandonin Bengasi davant l'amenaça imminent d'atemptats, que podrien ser indiscriminats

El Regne Unit, Alemanya, els Països Baixos i Austràlia han fet una crida als seus conciutadans perquè abandonin immediatament aquesta ciutat líbia i la seva regió. Hi ha una alta probabilitat d'atacs terroristes, que podrien ser indiscriminats", adverteix el Ministeri d'Afers Estrangers britànic. Des de la intervenció a Mali s'ha intensificat l'alerta.

RedaccióActualitzat
El Regne Unit, Alemanya, els Països Baixos i Austràlia han fet una crida als seus conciutadans perquè abandonin immediatament la ciutat líbia de Bengasi i la seva regió. La raó, segons els serveis d'intel·ligència britànics, és l'amenaça imminent d'atemptats contra occidentals. "Tenim notícies d'una amenaça específica i imminent contra occidentals a Bengasi i per això fem una crida a tots els britànics que encara hi són, en contra de les nostres recomanacions, perquè abandonin la ciutat immediatament", ha manifestat el Ministeri d'Afers Estrangers en un comunicat. La crida arriba malgrat que, des de l'any passat, el Foreign Office ja havia advertit que no es viatgés a Bengasi ni a cap altra zona de Líbia.

És més, a la seva pàgina web, el Ministeri d'Afers Estrangers adverteix: "Hi ha una alta probabilitat d'atacs terroristes. Els atacs podrien ser indiscriminats, incloent-hi llocs on hi acostumen anar estrangers residents o de viatge." I és que, pel Ministeri, "després de la intervenció militar de França a Mali hi ha més possibilitats d'atacs de represàlia que tinguin com a objectiu interessos occidentals en aquesta regió."

Les ambaixades a Trípoli ja s'han posat en contacte amb els britànics a Líbia per donar-los l'alerta. Com a excepció, el Ministeri d'Afers Estrangers recull les ciutats de Trípoli, Zuwara, Zawiya, Al-Khums, Zlitan i Misrata, com també les poblacions de la costa entre Ras i Lanuf i la frontera amb Egipte. Ara bé, les autoritats britàniques recomanen limitar els viatges només a aquells que siguin "imprescindibles". Per la seva banda, les autoritats australianes també recomanen evitar els desplaçaments a les àrees frontereres amb Algèria, Níger, el Txad i el Sudan, pel perill de possibles segrestos.

Bengasi, bressol de la revolució contra Muammar al-Gaddafi, s'ha convertit en escenari d'atacs descontrolats i d'una onada d'assassinats entre la població local. Els atacs s'atribueixen generalment a grups islamistes, durament reprimits per Gaddafi i que ara busquen venjar-se dels seus torturadors.
Anar al contingut