Pyongyang

Corea del Nord considera una declaració de guerra la resolució de l'ONU i amenaça de "colpejar sense pietat" qui l'apliqui

Corea del Nord ha rebutjat taxativament la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que sanciona el seu assaig nuclear, l'ha qualificat de "declaració de guerra" i ha dit que "colpejarà sense pietat" qui intenti aplicar aquestes sancions. Les irades reaccions nord-coreanes a la resolució coincideixen amb l'ofensiva diplomàtica que els EUA han iniciat a l'Àsia per tractar d'unificar posicions a l'hora d'aplicar les sancions.

Actualitzat

En un comunicat difós per l'Agència Central de Notícies nord-coreana (KCNA), el Ministeri d'Afers Estrangers de Corea del Nord afirma que aquest país, tot i que vol la pau, "no tem la guerra", i està preparat per a una confrontació amb els EUA. "Corea del Nord no ha cedit en el passat, quan no posseïa armes nuclears. Ara que les posseeix, no es doblegarà davant qualsevol pressió i amenaça", ha afegit el comunicat.

En referència a la resolució que va aprovar dissabte el Consell de Seguretat de l'ONU com a condemna de la prova nuclear, Pyongyang ha subratllat que es tracta d'una declaració de guerra "instigada pels EUA".

No obstant això, "si algú intenta danyar la sobirania i el dret a l'existència de la República Democràtica Popular de Corea, fins i tot encara que actuï en el marc de la resolució de l'ONU, serà colpejada sense pietat com a resposta", diu el comunicat.

El missatge qualifica la decisió del Consell de Seguretat d'aprovar la resolució com un "comportament immoral totalment desproveït d'imparcialitat".

"No és necessari afegir que la resolució de l'ONU només pot ser entesa com una declaració de guerra a la República Democràtica Popular de Corea del Nord, ja que està instigada per un guió dels EUA destinat a destruir el sistema socialista" nord-coreà, afegeix el comunicat.

Corea del Nord "denuncia amb vehemència aquesta resolució com un producte de la política hostil dels EUA i la rebutja en la seva totalitat", assenyala el règim comunista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut