Reus

Concentracions de protesta a Reus i Barcelona per l'incendi mortal arran d'un cas de pobresa energètica

Al matí, hi ha hagut una altra protesta a Reus amb el lema "La llei energètica mata", al vespre s'han repetit concentracions a Reus i a Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquest vespre s'estan fent concentracions de protesta a Reus i Barcelona per la mort d'una dona en un incendi provocat per una sitació de pobresa energètica.

Una seixantena de persones s'ha manifestat davant de l'Ajuntament per l'incendi mortal de dilluns passat arran d'un cas de pobresa energètica. La PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) i l'APE (Aliança contra la Pobresa Energètica) han organitzat la protesta, en què s'ha reclamat un nou protocol que agilitzi les comunicacions entre els ajuntaments i les companyies en els casos de famílies vulnerables, com era aquest cas.

Durant la protesta s'han viscut moments tensos ja que alguns integrants de la manifestació han intentat accedir al consistori de Reus per parlar amb la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, tot i que diversos agents de la Guàrdia Urbana els hi han prohibit l'entrada. Durant l'enfrontament per intentar accedir al palau municipal s'han pogut sentir crits i insults, fins que, finalment, una representant de la PAH ha aconseguit entrar al consistori.

Aquesta tarda, cap a les 19.00, l'Ateneu Llibertari i la plataforma Stop Desnonaments han convocat una nova concentració davant de l'Ajuntament. Una hora més tard, a les 20.00, s'ha convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Pel que sembla, la dona passava per una situació econòmica complicada, motiu pel qual tenia el subministrament elèctric tallat des de feia dos mesos. Una de les espelmes que utilitzava per il·luminar casa seva va ser la causa de l'incendi que va acabar amb la seva vida.

La portaveu de l'APE, María Campuzano, ha explicat aquest dimarts a "Els matins" de TV3 que el tall de llum de Gas Natural a l'anciana que va morir aquest dilluns ha estat un "clar incompliment de la llei" i considera que "s'hauria pogut evitar si s'hagués complert la Llei 24/2015 de la pobresa energètica".

De moment, l'Ajuntament de Reus ha anunciat que denunciarà Gas Natural per no avisar-los abans de tallar la llum a la víctima de l'incendi, tal com mana la llei de la pobresa energètica. La companyia, però, nega aquesta fets i assegura que no tenia informació sobre la dona morta a Reus. La Generalitat, per la seva banda, ha donat cinc dies a Gas Natural perquè jusitifiquin el motiu pel quan no es va avisar i, en cas que la justificació no sigui vàlida, se li obrirà un expedient sancionador.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut