Barcelona

Comença una vaga de fam per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania

RedaccióActualitzat

Una quinzena de persones han començat una vaga de fam de tres dies per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania. S'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El col·lectiu lamenta que la proposta de llei per instaurar aquesta prestació mínima estigui en tràmits parlamentaris des del març del 2014.

Adverteix que els treballs de la ponència que ha d'aprovar la llei al Parlament no es poden demorar més per falta d'acord polític entre Junts pel Sí i la resta de grups.

Sense dotació als pressupostos

El portaveu de la plataforma, Diosdano Toledano, denuncia que el projecte de llei de pressupostos per al 2017, que dimarts debatrà el Parlament, no inclou cap dotació per posar en marxa la renda garantida.

Tot i això, confien que la llei pugui entrar en vigor l'any que ve i que garanteixi una renda bàsica de 664 euros. Toledano insta el govern català a desencallar l'aprovació parlamentària de la llei. 

Està previst que el dejuni acabi dimarts a la tarda, coincidint amb l'inici del debat sobre l'admissió a tràmit dels pressupostos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut