Comença la temporada d'esquí amb algunes estacions obertes parcialment

RedaccióActualitzat

El temporal dels últims dies ha permès que algunes estacions d'esquí catalanes hagin pogut obrir portes aquest cap de setmana. La majoria de les estacions, com Baqueira, La Molina, Masella o Vallter 2000, han obert de manera parcial, però això com a mínim ha permès que els esquiadors més incondicionals hagin pogut fer les primeres baixades.

Fins i tot estacions d'esquí de fons, com Tuixent i Lles, que l'any passat van patir durant tota la temporada, han pogut obrir molt abans del que tenien previst.

Baqueira-Beret ha obert el remuntador Jorge Jordana i cinc pistes a la cara nord, un total de vuit quilòmetres, amb gruixos que van dels 5 als 25 centímetres. El director comercial de l'estació, Javi Ubeira, ha explicat que els últims dies els esforços s'han centrat a produir i assegurar neu en aquestes cinc pistes que ja estan obertes per garantir les millors condicions possibles. Mentrestant, els canons de neu artificial continuen engegats amb l'objectiu d'anar ampliant progressivament els quilòmetres esquiables durant la setmana que ve.

La Molina i Vallter 2000 han obert portes abans del que preveien, gràcies a les nevades dels últims dies que han acumulat entre 20 i 30 centímetres de neu. Vallter ha arrencat amb dues pistes obertes i la zona infantil. La Molina, per la seva banda, ha obert amb una pista. El director de Vallter 2000, Enric Serra, remarca que el fet de poder obrir el mes de novembre "és tot un èxit" i pronostica una bona temporada. Serra diu que de cara a la setmana que ve podran obrir bona part de l'estació.
            
L'estació d'esquí de Masella, com és habitual, va ser la primera d'obrir: va estrenar la temporada divendres amb quatre pistes obertes i un remuntador a la zona de Coma Oriola. El director de l'estació, Xavier Nolla, també es mostrava optimista i assegurava que "les previsions de temporada són magnífiques, aquest cap de setmana podrem obrir fins a dotze pistes i esperem anar obrint l'estació progressivament". Nolla espera tenir l'estació oberta del tot pel pont de la Puríssima.

Dues estacions d'esquí de fons, també obertes

Dues estacions d'esquí de fons, la de Lles, a la Cerdanya, i la de Tuixent-la Vansa, a l'Alt Urgell, ja han pogut obrir abans del pont de la Puríssima i confien a poder complir una bona temporada amb més de 150 dies d'esquí.

Tuixent-la-Vansa, on s'han acumulat entre 20 i 30 centímetres de neu pols, ha obert l'estació al cent per cent, amb prop de trenta quilòmetres de circuits marcats. El seu director, Alfons Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet, perquè començar la campanya a finals de novembre "dóna molts ànims per afrontar una temporada amb més garanties de neu".

Lles, que té entre 15 i 25 centímetres de neu pols, ha obert amb vint quilòmetres esquiables, tot i que no s'ha pogut dibuixar la traça.

La resta d'estacions esperen poder obrir el cap de setmana vinent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut