Barcelona

Com viuen els familiars de presos i exiliats la manifestació de la Diada

Actualitzat

Molts familiars dels presos independentistes i dels que són a l'estranger s'han trobat a la manifestació de la Diagonal i les abraçades s'anaven repetint.

Alguns es veuen més sovint perquè coincideixen en molts dels actes de l'Associació Catalana de Drets Civils, amb què volen denunciar la vulneració de drets fonamentals.

Tenir el fill, el germà o el company a la presó o fora de Catalunya, diuen, els ha unit.

 

Pau Surroca, fill de Dolors Bassa

"És el primer 11 de Setembre que vinc sense la Dolors i tinc un sentiment contradictori."

Sergi Corbera, parella de Toni Comín

"Serà la Diada més important de totes, la que omplirem el carrer, però alhora és molt estrany no ser-hi amb ells. És aquest doble sentiment de força, d'unió i alhora estranyesa."

Meritxell Lluís, parella de Josep Rull

"Fa massa mesos que no vivim amb una normalitat ni a casa ni com a país. Avui, el que cal és defensar la llibertat i defensar la dignitat d'un poble que ja ha decidit que vol ser lliure."

Però també hi eren els que es mantenen més en segon pla, com els pares dels líders de l'Assemblea i d'Òmnium, els primers que van ingressar a la presó, aviat farà un any.

La mare de Cuixart explicava que tots plegats n'han après molt d'explicar-se i el pare de Jordi Sànchez, malgrat el dolor d'una costella trencada, no parava de somriure de veure tants amics. 

 

Tampoc hi ha faltat tot l'equip d'advocats d'aquí i internacionals que defensen davant la justícia la causa del líders independentistes. Gonzalo Boye o Ben Emmerson.

"És una manifestació catalana pacífica contra la repressió del règim espanyol, és un dia meravellós. També penso que és un moment històric i crec que demostra que serà l'últim any sota un govern espanyol."

Els advocats, sovint, passen moltes més estones amb els que són a la presó o a l'exili, i els familiars tenen moltes preguntes per a ells. Ara han de preparar el judici, que podria començar a mitjans de novembre.
 

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut