Colau cessa els regidors del PSC i presenta el nou govern municipal de Barcelona

Gerardo Pisarello es converteix en el nou home fort de l'alcaldessa

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha signat avui el cessament dels regidors del PSC que integraven el govern municipal. La decisió és conseqüència del trencament del pacte decidit el cap de setmana per les bases de Barcelona en Comú, arran del suport dels socialistes catalans a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.    

Colau també ha anunciat la nova distribució de l'executiu municipal, que torna a ser de només 11 regidors. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, es converteix en l'home fort de Colau. Es farà càrrec d'àrees sensibles que fins ara controlava Jaume Collboni i serà el responsable d'Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals.

Pisarello, doncs, assumeix íntegrament la política econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, i d'ell dependrà el nou comissionat responsable de les àrees d'Empresa, Innovació i Promoció de la ciutat. A més, és el nou representant de Barcelona en la candidatura per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament. 

L'àrea de Cultura, l'única que dirigien íntegrament els socialistes, dependrà també d'un nou comissionat, i queda integrada en l'àrea dirigida per Jaume Asens.

Els nous comissionats, amb els quals es volen incorporar perfils professionals a l'ajuntament, seran presentats demà

Els regidors de Barcelona en Comú també assumeixen els tres districtes que ara depenien de regidors socialistes: l'Eixample (Pisarello), Sant Andreu (Laia Ortiz) i Sarrià-Sant Gervasi (Asens).

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut