Coca-Cola Iberian lidera la fusió de les tres principals embotelladores europees

La catalana Sol Daurella serà la presidenta d'aquest gegant, que s'encarregarà de la producció i distribució dels refrescos a tretze països europeus

Actualitzat

Les tres principals embotelladores europees de Coca-Cola han arribat a un acord, liderat per l'espanyola Coca-Cola Iberian, per fusionar-se i crear l'embotelladora independent més gran de la multinacional arreu del món. La nova companyia es dirà Coca-Cola European Partners i neix de la fusió de l'embotelladora espanyola, l'alemanya Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises, fins ara la màxima comercialitzadora a l'Europa occidental.

Entre tots tres empreses aporten una cinquantena de plantes embotelladores, uns 27.000 treballadors i facturaran més de 12.500 milions de dòlars. Amb la fusió, les tres embotelladores calculen que tindran un estalvi de costos d'uns 375 milions de dòlars. Asseguren, però, que això no implica acomiadaments, sinó que els permet més innovació i creació de llocs de treball.

La catalana Sol Daurella serà la presidenta d'aquest gegant, que s'encarregarà de la producció i la distribució dels refrescos a tretze països de l'Europa occidental i vol arribar a una població de 300 milions de persones.

Les famílies del grup espanyol, Coca-Cola Iberian Partners, que engloba Espanya, Portugal i Andorra, seran els principals accionistes de la nova societat i en controlaran el 34%. Tot i tenir la seu a Londres, els ingressos generats a l'estat espanyol continuaran subjectes al sistema fiscal espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut