Roma

Clinton diu que la lluita contra Al-Qaeda no s'acaba amb la mort de Bin Laden

La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha dit que la batalla contra Al-Qaeda no s'ha acabat amb la mort d'Ossama bin Laden. Clinton ho ha dit des de Roma, on participa en la tercera reunió del grup de contacte que, un cop més, intenta buscar un alto el foc a Líbia.

Actualitzat
Hillary Clinton és a Roma per participar en la tercera reunió del grup de contacte, ara a Roma, que intentarà de nou buscar un alto el foc a Líbia. La secretària d'Estat dels Estats Units ha fet una roda de premsa amb el seu homòleg italià, Franco Frattini, però no ha parlat de Líbia sinó de Bin Laden. Clinton ha dit que "la batalla per aturar Al-Qaeda i els seus aliats no s'atura amb una mort", referint-se a la desaparició d'Ossama bin Laden.

Clinton ha afegit, però, que la mort del líder d'Al-Qaeda sí que constitueix "un missatge inequívoc de la ferma determinació de la comunitat internacional d'oposar-se al terrorisme".

Líbia, ara a Roma

L'objectiu de la reunió del grup de contacte a Roma, però, no és Bin Laden sinó la crisi que viu Líbia des de fa mesos i que no es desencalla de cap de les maneres. L'objectiu és preparar un full de ruta que gestionaria l'ONU de cara a un alto el foc i l'obertura del diàleg entre els rebels i el règim.

A la trobada hi participen els caps de la diplomàcia dels 22 països implicats en la coalició internacional comandada per l'OTAN i encapçalada per França, el Regne Unit i els Estats Units. A més de la solució política, s'abordarà l'ajuda humanitària i si cal subministrar als rebels mitjans militars. En aquest sentit, la delegació dels insurgents, presents a la reunió, demanarà l'accés als 3.000 milions de dòlars dels fons de Gaddafi congelats.

És la tercera reunió del grup de contacte després de la seva constitució a Londres al març i la trobada a Qatar el mes passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut