Ciutadans demana que els transports públics siguin gratuïts a Barcelona quan es produeixin episodis de contaminació elevada

ACN Barcelona.-El grup municipal de Ciutadans a Barcelona proposa que els transports públics siguin gratuïts a la ciutat quan es registrin episodis de contaminació elevada. El regidor Santiago Alonso ha anunciat aquest dimecres que la formació farà aquesta proposta a la propera comissió municipal d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, on demanarà l'aprovació d'un protocol d'actuació per als dies de més contaminació ambiental. La formació taronja considera que es tracta d'una mesura "essencial", que demana aplicar juntament amb un desplegament d'incentius per als vehicles menys contaminants. Al mateix temps, proposa que es tingui en compte la classificació ambiental dels vehicles a l'hora de reduir el trànsit a la ciutat en puntes de contaminació.

Ciutadans ha assegurat que la proposta és una resposta als últims informes que constaten que la contaminació i el trànsit rodat "s'han disparat" a Barcelona. Per aquest motiu, Santiago Alonso ha afirmat que "és fonamental que el transport públic sigui gratuït en moments d'alta contaminació si es vol que els ciutadans no utilitzin el cotxe". Al mateix temps, el regidor taronja ha retret al govern d'Ada Colau que no hagi presentat un protocol d'actuació per a episodis d'alta contaminació, malgrat s'hi havia compromès. Donada la situació, Ciutadans ha volgut avançar la seva proposta, per la qual demana establir en un mes com a màxim un calendari concret per a la seva implantació progressiva.

Anar al contingut