Arenys de Munt

CiU, ERC i ICV critiquen la decisió judicial sobre la consulta d'Arenys

CiU, ERC i ICV-EUiA han coincidit a criticar que la justícia hagi mantingut la prohibició a l'Ajuntament d'Arenys de Munt de col·laborar en l'organització de la consulta independentista prevista pel 13 de setembre, i han lamentat especialment que s'autoritzi la concentració de la Falange el mateix dia. Convergència i Unió veu ridícula la resolució judicial, Esquerra considera que la resolució està basada en "la idea de la uniformitat l'Estat i l'interès per dificultar el debat ciutadà", mentre que ICV ha valorat que mentre el govern treballa per evitar conflictes n'hi ha altres que ho fan "per fer els problemes més grans".

Actualitzat
Convergència i Unió veu ridícula la resolució judicial que impedeix a l'Ajuntament d'Arenys de Munt donar suport al referèndum independentista de diumenge. En aquest sentit, el portaveu de la federació nacionalista al Parlament, Oriol Pujol, ha manifestat que l'Estat ha perdut papers en la consulta d'Arenys, ja que no té sentit posar-se amb una consulta privada si no és que es té por del que es planteja en aquesta qüestió. Pujol ha titllat també de "ridícula" la reacció dels diferents estaments de l'Estat, que, segons ha dit, l'han deixat "perplex".

En roda de premsa, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha titllat de política la resolució judicial, basada en "la idea de la uniformitat l'Estat i l'interès per dificultar el debat ciutadà". Ha insistit que és una consulta "plenament legal", ha recordat que el referèndum pot fer-se igualment en una dependència no municipal i ha donat suport a l'Ajuntament per haver presentat un recurs d'alçada contra la resolució judicial. Sobre la concentració de Falange, ha criticat que vulnera el dret a opinar i decidir lliurement de la ciutadania d'Arenys. "Aquesta protesta aporta tensions, amenaces i desafiaments que coarten el que hauria de ser una jornada de tranquil·litat", ha afegit. Alhora, s'ha preguntat com pot ser que s'autoritzi una manifestació d'un grup falangista i no es permeti facilitar un mínim suport logístic a una entitat. "Em sembla el món a l'inrevés", ha afirmat.

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha vist lamentable que s'hagi autoritzat una concentració que la Conselleria d'Interior va posposar per evitar problemes. "El govern ha estat molt prudent per evitar el conflicte. Hi ha gent que treballa per evitar el conflicte i altres per fer els problemes més grans", s'ha queixat. Per Camats, la convocatòria de la Falange és "clarament una provocació, feta expressament per crear problemes i per enterbolir una iniciativa pacífica".

També ha considerat un error que s'hagi posat el focus en una consulta convocada per una entitat privada, a la qual l'Ajuntament li cedeix un local com tantes vegades ha fet per a altres iniciatives ciutadanes. "Em sembla molt desproporcionat pel tipus de referèndum que és, que no té cap pretensió", ha indicat Camats.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut