"Els matins" de TV3

Montilla: "La consulta dóna arguments a la caverna de la dreta espanyola"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha considerat que la convocatòria del referèndum d'Arenys "serveix per donar arguments a la caverna de la dreta espanyola" per anar en contra de Catalunya i del seu Estatut. En declaracions a "Els matins" de TV3, Montilla ha dit que aquest tipus de consultes "només són útils per als qui les convoquen". El president català també ha reconegut el dret de tothom a manifestar-se, "fins i tot els fatxes tenen aquest dret".

Actualitzat
Montilla ha dit que la consulta sobiranista "dóna arguments a la caverna de la dreta espanyola que no veu bé ni el desplegament de l'Estatut ni la llei de la Constitució". "Les consultes només són útils per als qui les convoquen", ha insistit Montilla, abans de reconèixer que ell tampoc no ha descobert, arran del suport d'ERC a la consulta, que els republicans són independentistes. 

"Fins i tot els fatxes tenen dret a manifestar-se"

En declaracions a "Els matins" de TV3, Montilla ha insistit que "el dret a la manifestació està consagrat a l'Estatut i a la Constitució, i per això fins i tot els fatxes tenen dret a manifestar-se, no és una concessió graciosa". El president Montilla ha reconegut, això no obstant, que "aquest tipus de formacions no em desperten cap simpatia, així com tampoc a la resta de catalans".

Montilla s'ha referit d'aquesta manera a la decisió de la magistrada de ratificar la suspensió de la convocatòria de l'Ajuntament d'Arenys de Munt del referèndum sobre l'autodeterminació. Tot i la decisió judicial, els organitzadors mantenen la consulta prevista per a diumenge. La consulta es podrà fer, però sense cobertura de l'Ajuntament. I, a més, coincidirà amb la manifestació de la Falange, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat que es faci el mateix dia de la consulta, i no una setmana després, com ordenava la Generalitat.

11-S

El president ha explicat que no li consta que ICV-EUiA estigui en contra de l'acte del Parc de la Ciutadella. Ho ha dit després que representants d'Iniciativa han anunciat que protestaran per la participació de la cantant israeliana Noa a l'acte institucional de celebració de la Diada. Des de la formació ecosocialista es recorda que l'artista va donar suport als bombardejos contra els palestins. A més, pel que fa a la polèmica que en els darrers anys ha acompanyat la celebració de l'11-S, Montilla ha dit que "el qüestionament dels actes de la Diada és minoritari".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut