Barcelona

CiU, ERC i els empresaris catalans aplaudeixen que Zapatero tiri pel dret per assegurar la reforma laboral

CiU i ERC aplaudeixen la decisió del govern espanyol de tirar pel dret per assegurar la reforma laboral encara que no hi hagi entesa entre empresaris i sindicats, tot i que retreuen a l'executiu que hagi actuat amb retard. El món empresarial català comparteix aquesta valoració, segons han explicat els assistents a la Jornada Catalunya-Món, un fòrum de debat sobre la internacionalització de l'economia que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona. En aquest marc, el president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, ha dit que veu urgent la reforma laboral per donar senyals de confiança als mercats financers i ha celebrat que Rodríguez Zapatero s'hagi decidit a impulsar-la encara que no hi hagi un acord entre els agents socials.

Actualitzat
Suport de CiU i ERC 

L'opinió de Convergència i Unió i Esquerra Republicana sobre la reforma laboral, que José Luis Rodríguez Zapatero ha avisat que impulsarà amb acord o sense el 16 de juny, coincideix. El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que "no es pot continuar negociant eternament" i ha considerat que les actuals dades de l'atur demostren que "no hi ha més remei" que tirar endavant els canvis. 

Per la seva part, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha defensat que cal una reforma amb urgència per posar fi a "l'exasperant" retard de més de dos anys en el diàleg social i també a la "rigidesa i precarietat" del sistema laboral actual. 

Els empresaris, també 

Entre els empresaris l'opinió és la mateixa. Salvador Alemany, president del Cercle d'Economia, ha avisat el president espanyol que el diàleg social no es pot trencar però en aquests moments prioritza la urgència de tirar endavant la reforma del mercat laboral. "Les coses que són urgents no es poden supeditar al fet que es resolguin sempre en el marc d'un consens. De vegades això és impossible i el que governa ha de decidir i ha de governar".

El president de Repsol, Antoni Brufau, ha aprofitat el fòrum de debat per llançar un avís al govern: ha alertat que Catalunya perd posicions en àmbits com el desenvolupament tecnològic i ha demanat als poders públics que no es relaxin perquè l'economia catalana no perdi més pistonada.

"Si jo hagués de fer una apel·lació als poders públics, els que esteu aquí, els que esteu a fora, seria: 'No abaixem la guàrdia en el futur del nostre país, i aquest passa sense dubte per la recerca i la innovació i per recuperar posicions que no les hauríem d'haver perdut mai'", ha conclòs Brufau.

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha animat els empresaris catalans a sortir a l'exterior sense complexos per no dependre només del mercat espanyol. Carod ha inaugurat aquestes jornades, que ha clausurat el president de la Generalitat. Montilla s'ha mostrat convençut que Catalunya sortirà de la crisi per les seves potencialitats i també ha defensat la necessitat d'internacionalitzar l'economia catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut