Es redueixen les diferències entre els partits principals
Es redueixen les diferències entre els partits principals
Madrid

CIS: El PP guanyaria amb el seu mínim històric i amb Cs trepitjant-li els talons

En intenció de vot directe, el partit de Rivera se situa al davant del PP i del PSOE

RedaccióActualitzat

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions segons el baròmetre del CIS, però continua perdent suport electoral, una tendència que es repeteix des de fa uns mesos.

Ciutadans ja trepitja els talons al PP. És l'única formació que puja en intenció de vot. Desbanca el PSOE de la segona plaça i se situa a menys de 2 punts dels populars -concretament a 1,6 punts-, que temen des de fa temps un "sorpasso". Ara bé, en intenció de vot directe, el partit d'Albert Rivera se situaria en primera posició, al davant del PP i del PSOE.

 

 

En estimació de vot, els populars tindrien un 24% del suport electoral. Cs, que superaria per primer cop el PSOE, aconseguiria el 22,4% dels vots. Això són 4 dècimes més que els socialistes. Units Podem i les confluències traurien un 19,6% dels sufragis, sis dècimes més que a l'enquesta del gener. En Comú Podem arriba al 3,5%, Esquerra Republicana obté un 3% i el PDeCAT, l'1,7%, tots ells amb unes dècimes menys que al baròmetre anterior.

Iglesias, l'únic dels 4 grans líders que millora la seva valoració

Pel que fa als líders dels partits, Pablo Iglesias és l'únic dels màxims dirigents de les quatre grans formacions que millora la valoració. Tot i això, la puntuació del líder de Podem (2,77 punts, 2,54 a l'anterior baròmetre) és la segona més baixa, al davant de Mariano Rajoy, que és el més mal valorat (cau del 2,87 al 2,59).

Albert Rivera, primer al gener amb 4,01 punts, baixa al tercer lloc amb 3,79, i Pedro Sánchez, passa de 3,68 punts a 3,35.

El dirigent polític que encapçala ara la llista és el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, amb 4,14 punts, seguit del coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, amb 3,8 punts.

Puja la preocupació per la corrupció després d'esclatar el cas Cifuentes

La preocupació dels espanyols per la corrupció i els polítics ha augmentat coincidint amb la irrupció del cas de Cristina Cifuentes, segons el CIS. L'enquesta es va fer durant els deu primers dies del mes passat, quan ja havia saltat la polèmica del màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, però abans de la difusió del vídeo que va acabar provocant la seva dimissió.

Segons el sondeig, l'atur continua sent el problema principal, amb un 62,3%. La corrupció arriba al 38,3%, quatre punts més que al març, i la classe política, que, amb un 27,4%, puja com a preocupació gairebé un punt i mig.

ARXIVAT A:
PPPSOECsEleccions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut