Washington

Ciberatac contra la campanya de Hillary Clinton i el Partit Demòcrata dels EUA

Ha estat un atac similar al que van patir els demòcrates ara fa unes setmanes, que va portar a la dimissió de la presidenta del comitè nacional, Debbie Wasserman

RedaccióActualitzat

El comitè de campanya del Partit Demòcrata per al Congrés dels EUA ha confirmat que ha estat víctima d'un altre ciberatac.

Aquest atac de pirates informàtics és semblant al que va patir el Comitè Nacional del partit ara fa unes setmanes, que es va saldar amb la filtració de milers de correus electrònics interns enviats per set responsables de la campanya.

Els més de 20.000 correus electrònics piratejats es van publicar al portal Wikileaks. I van fer sortir a la llum el favoritisme de la cúpula demòcrata cap a la candidatura de l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, al davant de l'altre candidat demòcrata, Bernie Sanders. La publicació dels correus van obligar a dimitir a la presidenta del comitè nacional, Debbie Wasserman Schultz.

Ara, l'òrgan responsable de la campanya demòcrata ha confirmat una intromissió semblant en el seu espai. El comitè ha informat de l'obertura immediata d'una investigació i de l'adopció de mesures de seguretat afegides. Segons han dit, han contractat una altra empresa de seguretat per garantir que les seves comunicacions telemàtiques queden fora de l'abast dels "hackers".

La premsa nord-americana especula amb la possibilitat que els ciberatacs contra la campanya de Hillary Clinton provinguin dels serveis d'espionatge russos. El Kremlin, però, ha negat qualsevol responsabilitat en l'atac i ha dit que aquestes acusacions són "absurdes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut