Londres

Christie's subhasta dibuixos de Picasso per valor de 530.000 euros

La sala de subhastes Christie's de Londres ha venut tot un seguit de dibuixos que Pablo Picasso va regalar a la família Bosé-Dominguín arran de la gran amistat que els unia. Els diners recollits, 530.000 euros, es destinaran al Museu dels Àngels que l'actriu Lucía Bosé té a Segòvia. L'obra que ha aconseguit un preu més elevat és "La Chumbera", un retrat de la cangur de la família, que s'ha venut per 198.607 euros.

Actualitzat

Les obres sobre paper mostren algunes instantànies de la faceta més entranyable d'un home que Lucía Bosé qualifica d'"extraordinari" i d'"una capacitat inesgotable per captivar i entretenir els seus amics".

Darrere de cada dibuix hi ha una història. És el cas de l'obra "Portrait en bonnet de nuit", venut per 106.850 euros, que Picasso va deixar sobre el llit de l'actriu perquè algú vetllés pel seu son quan Luis Miguel Dominguín estigués fora torejant. També "La Chumbera", l'obra que ha assolit un preu més alt -198.607 euros-, és un dibuix del qual Bosé té bon record. És un retrat de la cangur de la família representada amb set cames, amb mantellina i un extravagant vestit, i aguanta dos peixos, un a cada mà.

Lucía Bosé destinarà els 530.000 euros aconseguits a la subhasta per impulsar el Museu dels Àngels que té a la localitat de Turégano, a Segòvia, i que va posar en marxa sense ajudes institucionals.

Anar al contingut