Cel variable, vent i ambient més fresc

Sol i núvols. La setmana dels barbuts ens du força núvols, un sol pobre i temperatures més baixes. Ara bé, de fred de rigorós d'hivern només en troben en alta muntanya. A la resta del territori no en farà. El vent de mestral bufarà durant tot el dia a les comarques de Tarragona.

Actualitzat

Catalunya es trobarà entre dos sistemes frontals, el de dilluns, que serà a Sicília, i un de càlid al centre peninsular, dimarts. El temps, un altre cop, no serà gaire definit, amb dies força rúfols, i durant tota la setmana no acabarà de fer net. El fred durant la setmana dels barbuts passarà de puntetes.

Més núvols que sol. Durant tot el dia tindrem la companyia dels núvols, amb algunes estones de sol. Les nuvolades més denses les trobarem durant la primera meitat del dia a les comarques de ponent i nord del país. Nevarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que pujarà al llarg del dia dels 900 als 1.500 metres.

Matí fred, tarda suau. Temperatures matinals entre 2 i 6 graus més baixes que ahir. El fred més intens s'ha registrat en alta muntanya, amb valors que han caigut fins als -10 ºC a la Bonaigua i al lac Redon. En canvi, les màximes es mouran poc a tot el país, i els valors més elevats del dia tot just tocaran els 15 ºC.

Mestral moderat. El vent de mestral bufarà tot el dia a les comarques de Tarragona. A partir de la tarda bufarà el nord a les cotes altes del Pirineu. En tots dos casos serà moderat, amb alguns cops forts. Els cops de vent més forts del dia són:

  • 81 km/h al Tossal de la Baltasana a Prades, Baix Camp.
  • 79 km/h a Rojals, Conca de Barberà.
  • 72 km/h a l'Alforja, Baix Camp.
  • 72 km/h a l'Albiol, Baix Camp.

I per als pròxims dies...

Passaran diversos sistemes frontals amb més núvols que no pas eficàcia en les precipitacions. Un front molt desgastat arribarà dimecres i un de més actiu, dijous. En tots els casos caldrà veure el comportament real que tindran sobre el país. Les temperatures baixaran lleugerament a partir de mitjans de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut