Barcelona

Cau a la meitat la compravenda d'habitatges en els primers mesos de l'any

L'esperat -desitjat per a molts- descens del preu de l'habitatge sembla que comença a arribar, potser amb discreció, però cada vegada n'hi ha més pistes. Les últimes dades del sector immobiliari indiquen que la compravenda d'habitatges s'ha reduït a la meitat en els primers mesos d'aquest any, sobretot, a Barcelona i Madrid. Hi ha més pisos al mercat que gent disposada a comprar-los i això està fent que vendre'ls costi més. Tot plegat fa que es negociïn preus a la baixa.

Actualitzat

El mercat immobiliari ja no té el mateix dinamisme que fa un temps. El sector ha detectat que les vendes d'habitatges s'han reduït dràsticament. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona, durant els primers mesos d'aquest any, en algunes poblacions com Barcelona i Madrid només s'han venut la meitat dels habitatges que un any abans.

El motiu d'aquesta reducció de les vendes és l'excés de l'oferta. L'estudi indica que a Espanya, cada any, es construeixen 350.000 habitatges més dels que es venen. Això farà baixar els preus entre els anys 2007 i el 2009. Per aquest any, s'espera que el preu de l'habitatge lliure es mantingui sense canvis.

Des del Col·legi d'Economistes de Catalunya es descarta que existeixi bombolla immobiliària. Els economistes catalans consideren que l'obra pública hauria de substituir el sector immobiliari com a motor de l'economia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut