Un formulari de registre d'autònoms.
Un formulari de registre d'autònoms.
Madrid

Catalunya tarda 155 dies a pagar als autònoms malgrat els 30 que marca la llei

Les diferents administracions públiques catalanes tarden, de mitjana, 155 dies, malgrat els 30 que marca la llei. L'Associació de Treballadors Autònoms ha lamentat el nul compliment de la llei de morositat, ja que, segons ha explicat, només un de cada dotze autònoms cobra dins els terminis que estableix aquesta norma.

RedaccióActualitzat
Catalunya és la comunitat de l'estat que paga més tard als autònoms: tarda 155 dies de mitjana, davant dels 30 que marca la llei. Ho ha explicat el president de l'Associació de Treballadors Autònoms, l'ATA, que ha presentat una enquesta de morositat sobre el deute que les administracions públiques tenen amb els autònoms. després de les administracions catalanes se situen el País Valencià i Andalusia, amb 153.

El president de l'ATA, Lorenzo Amor, ha lamentat el nul compliment de la llei de morositat, ja que, segons ha explicat, només un de cada dotze autònoms cobra dins dels terminis que estableix aquesta norma, i ha reclamat que se'ls multi, ja que considera que "estan provocant destrucció d'activitat econòmica i provocant atur".

Amor, que també ha demanat que es compensi el que es deu als autònoms amb pagaments a Hisenda i la Seguretat Social, es mostra pessimista perquè, lluny de millorar, les administracions públiques incrementen els terminis en què liquiden el deute i també les quantitats pendents d'abonar.
Anar al contingut