Imatge d'arxiu d'un pagès treballant el camp.
Els alumnes faran hores de treball remunerat en explotacions de Llinars i el seu entorn.
Madrid

Catalunya aconsegueix 35 milions més en la negociació de la nova Política Agrària Comuna

Catalunya aconsegueix 35 milions addicionals en la negociació amb l'Estat de la nova Política Agrària Comuna, informa la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. El nou Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya (2013-2020) incrementarà en un 10,8% l'aportació de fons europeus a Catalunya i permetrà compensar el greuge de l'anterior període.

RedaccióActualitzat

El titular de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha aconseguit 35 milions addicionals en la negociació amb l'Estat de la nova Política Agrària Comuna. Pelegrí ha aconseguit l'acord durant la Conferència Sectorial d'Agricultura d'aquest dimarts a Madrid, que permetrà incrementar en un 10,8% els fons europeus que es destinaran al Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya, vinculats a la implantació del nou model de la PAC a l'estat espanyol.

Segons Agricultura, aquest acord permetrà compensar en part el greuge històric que ha patit Catalunya durant l'anterior període de la PAC (2007-2013), en què es calcula que ha estat rebent un 30% menys dels fons que li hauria tocat rebre.

El conseller ha valorat positivament l'actitud del ministre Arias Cañete per "atendre una reivindicació que estava fermament argumentada i consensuada amb el sector, i que constituïa una de les línies vermelles per a Catalunya" en la negociació per a la implantació del nou model de la PAC per al període 2014-2020.

"Crec que avui podem estar satisfets perquè hem aconseguit un acord que suposarà una injecció de 35 milions addicionals per al sector, a través de les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural i són uns recursos finalistes amb els quals fins ara no comptàvem", ha dit Pelegrí.

Anar al contingut