Tarragona

Carod-Rovira exigeix a CiU que respecti l'aritmètica parlamentària

Esquerra Republicana de Catalunya fa aquest cap de setmana la seva Escola de Tardor a Tarragona. L'acte dóna el tret de sortida de la precampanya per a les eleccions municipals de la primavera de l'any que ve. L'objectiu dels republicans és obtenir 200 alcaldes i 2.000 regidors. Pel que fa a l'inici de la vuitena legislatura al Parlament, Josep-Lluís Carod-Rovira ha exigit a Convergència i Unió que respecti l'aritmètica parlamentària, i que es comporti com un partit demòcrata europeu i no com "una formació revolucionària de Mèxic".

Actualitzat
Durant la seva intervenció en l'obertura de l'Escola de Tardor d'ERC que els republicans fan aquest cap de setmana a Tarragona, Carod ha llançat una dura crítica cap als convergents al començament de la legislatura al Parlament i els ha recordat que "des del ressentiment i la venjança" difícilment "es pot construir alguna cosa bona per al país".

El president d'ERC ha recordat a Artur Mas que per estimar el país cal "respectar primer la llibertat i la democràcia" i ha instat que el primer partit de l'oposició a Catalunya es comporti "com vol la ciutadania" i no "com una formació revolucionària".

Carod-Rovira ha remarcat que "som a Catalunya i no a Mèxic" i CiU "no pot tenir vocació de partit de la revolució, que això és Europa", per la qual cosa ha demanat a la federació nacionalista que mantingui un "respecte absolut pels resultats".

Esquerra fa aquest cap de setmana a la Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona la seva Escola de Tardor, on els més de 600 inscrits es dedicaran a preparar les eleccions municipals. ERC aspira en aquest comicis a passar de 130 alcaldes a 200 i de 1.600 regidors a 2.000.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut