Cap port català deixa atracar el vaixell C Star, que impedeix el rescat d'immigrants

Ni els ports de la Generalitat, ni els de Barcelona i Tarragona, de titularitat estatal, deixaran entrar a port un vaixell que tampoc compleix les normes

RedaccióActualitzat

Cap port de Catalunya deixarà atracar el vaixell C-Star, que boicoteja els rescats d'immigrants al Mediterrani.

La Generalitat els va denegar diumenge l'entrada al Port de Palamós i assegura que no podran amarrar en cap de les seves instal·lacions.

El conseller d'infraestructures, Josep Rull, va informar els ports de Barcelona i Tarragona, de titularitat estatal, que també s'han sumat al veto.

 


No compleix les normes

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que la prohibició no només és per raons de compromís polític, sinó que no compleix les normes.

"Per un cantó no té tots els permisos en ordre perquè els consignataris ens indiquen que no paguen les taxes, que no tenen tots aquells permisos necessaris per poder atracar en els ports, i apart d'això, evidentment, hi ha una consideració política, de no deixar atracar en un port, ja que en aquest sentit, va en contra, des del punt de vista humanitari, del que defensem des del govern de la Generalitat."

El vaixell C-Star, de 40 metres d'eslora, és propietat d'una organització d'ultradreta que boicoteja les ONG que treballen al Mediterrani central per salvar vides.

El vaixell continua davant les costes del Baix Empordà.

Alerta de les entitats antiracistes

L'aparició del vaixell aquest diumenge mar endins de la costa de Palamós, al Baix Empordà, va mobilitzar ràpidament entitats antiracistes, que van fer una crida a la mobilització per impedir que atraqués a cap port gironí.

Girona Acull va publicar un comunicat urgent on animava els activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona per impedir que pugués arribar a la costa. La mobilització de seguida va tenir ressò entre les autoritats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut